Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς συμμετέχει στην απεργία στις 17 Οκτώβρη

Σύλλογος εργαζομενων ΓΝ Λιβαδειάς – Συμμετοχή στην.απεργία την Πέμπτη 17/10/2024 στις 11:00πμ στα ΤΕΠ

Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση

Πέμπτη 17/10/2024 και ώρα 11:00π.μ. στην είσοδο του Τ.Ε.Π.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για πλήρη δημόσια υγεία. Γιατί δεν ανεχόμαστε:              

  • την εντατικοποίηση της δουλειάς μας ως αποτέλεσμα των τραγικών ελλείψεων προσωπικού,
  • τους πετσοκομμένους μισθούς και την εργασιακή ομηρία για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας,
  • να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση  με την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών.

Η εντατικοποίηση και έχει χτυπήσει κόκκινο σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου:

  • Εφημερίες επισφαλής αφού κάποιες δεν καλύπτονται από βασικές ειδικότητες όπως γενικό χειρουργό, γυναικολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπεδικό.
  • Τα κενά στους γιατρούς είναι τραγικά: η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καλύπτεται από 1 γιατρό, το Ακτινολογικό με μόλις 2 γιατρούς (εκ των οποίων ο ένας έχει συμπληρώσει το όριο συνταξιοδότησης και υπηρετεί με παρατάσεις που δίνονται). Οι 4 παθολόγοι, καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, αναισθησιολόγοι και μόλις 3 χειρούργοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των κλινικών και ΤΕΠ όλο το 24ωρο.
  • Πάνω από 80 κενά σε οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Ο αριθμός των μονίμων προσλήψεων συνεχώς μειώνεται. Έχουν βρει σαν λύση τα «εντέλλεσθε» και μετακινούν προσωπικό από ένα νοσοκομείο σε άλλο αλλά και προσωπικό που καλείται να εργαστεί σε αλλότριες θέσεις για να καλυφθούν τα κενά.
  • Εργαζόμαστε σε συνθήκες υποστελέχωσης με εκατοντάδες χρωστούμενα ρεπό και κανονικής άδειας στο σύνολο του προσωπικού. Στην παθολογική κλινική υπάρχουν νύχτες που καλύπτει ένας συνάδελφος για 30 έως 35 ασθενείς. Κάτι ανάλογο στη χειρουργική και γυναικολογική / μαιευτική κλινική που οι νύχτες καλύπτονται μόνο από ένα νοσηλευτή.
  • Οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να αρνούνται την ένταξή μας στα Β.Α.Ε. παρά το γεγονός των ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας μας. Το ανθυγιεινό επίδομα που λαμβάνουμε είναι πολλαπλών ταχυτήτων καθώς νοσηλευτές και υγειονομικοί υπάλληλοι διαφορετικών τμημάτων λαμβάνουν διαφορετικό ποσό επιδόματος.
  • Εργαζόμαστε σε κλινικές που οι περισσότερες έχουν να συντηρηθούν από την εποχή της κατασκευής τους. Τα προβλήματα λειτουργικότητας είναι εμφανή τα οποία πολλές φορές δυσκολεύουν το έργο μας.
  • Αντιμέτωποι με απόλυση είναι δεκάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στην καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση που έβαλαν πλάτη καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, στηρίζοντας έμπρακτα τα νοσοκομεία μας και τους ασθενείς, καθώς η «αναγνώριση της προσφοράς τους»,  είναι η σταδιακή απόλυση τους και η ιδιωτικοποίηση των αντίστοιχων υπηρεσιών. Ήδη στον τομέα φύλαξης και σίτισης έχουν απολυθεί οι συμβασιούχοι συνάδελφοι και αυτές οι υπηρεσίες θα παρέχονται πλέον μόνο από εργολάβους.

Φτάνει πια!

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους συνταξιούχους και τους φορείς της πόλης μας, καθώς γνωρίζουμε καλά ότι είμαστε πιο δυνατοί αλλά και πιο αποτελεσματικοί όταν παλεύουμε και διεκδικούμε ενωμένοι. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την υγεία σε «ατομική ευθύνη», την περίθαλψη σε «εμπόρευμα» και τον ασθενή σε «πελάτη».

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, αγρότη και συνταξιούχο, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας, να ενώσουν την φωνή τους με την δική μας για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού!

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 ώρα 11:00 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου (μπροστά στο ΤΕΠ) και διεκδικούμε:

  • Να παραμείνουν όλοι οι συνάδελφοι στον τομέα της φύλαξης και της σίτισης στην εργασία τους.
  • Να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
  • Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • OXI στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), καταργήσεις, συγχωνεύσεις νοσοκομείων / κλινικών και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                  

ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ   ΠΕΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο